Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 11. 2015 10:43

Komentář předsedy vlády Bohuslava Sobotky ke schválení pilotního projektu "Zvláštní postupy pro vysoce kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny"

Vláda dnes schválila pilotní projekt, díky kterému se výrazně usnadní a urychlí získávání pracovních víz pro vysoce kvalifikované pracovníky pro pracovníky z Ukrajiny. V první fázi půjde především o velmi kvalifikované pracovníky, kterých se v České republice nedostává. Obsadí ale pouze ty pozice, které budou více než 30 dní v nabídce na trhu práce a nebude o ně zájem. Zároveň budeme vyhodnocovat další požadavky zaměstnavatelů, tak abychom naplnili jejich poptávku po pracovnících, protože kvalifikovaná pracovní síla je základním předpokladem pro konkurenceschopnost zaměstnavatelů.

Zároveň s tím jsem uložil ministryni práce a sociálních věci, aby zpracovala analýzu volných pracovních míst v ČR, jejichž počet je nejvyšší za posledních několik let, a rovněž analýzu struktury nezaměstnaných, kteří jsou evidováni Úřadem práce. Naší dlouhodobou snahou je obsazovat volná pracovní místa nezaměstnanými za pomoci rekvalifikací a dalších nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. 

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie