Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 2. 2017 15:07

Premiér Sobotka: Jsem rád, že ministr dopravy splnil úkol vlády a kraje dostanou pro letošní rok na opravy silnic II. a III. třídy 3 miliardy korun

Vláda dnes rozhodla o přidělení prostředků na opravy silnic II. a III. tříd pro letošní rok. Z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury stát krajům přispěje 2,5 miliardy, které doplní další půl miliardy z vládní rozpočtové rezervy.

Jsem rád, že jsem jako předseda vlády uspěl v tlaku na ministra dopravy a kraje dostanou na opravy silnic 3 miliardy korun, tedy stejnou částku, jakou poskytla vláda v roce 2016. Zároveň se dnes vláda zachovala rozumně k vládní rozpočtové rezervě. V té byly na začátku roku 4 miliardy korun a musí vládě vystačit na krytí neočekávaných výdajů během celého letošního roku.

O vypořádání deficitu ve výstavbě a údržbě dopravní infrastruktury, který jsme zdědili po minulých vládách, usilujeme dlouhodobě. Svědčí o tom i fakt, že na opravy silnic II. a III. tříd jsme v letech 2015–2017 již poskytli celkem 10,4 miliardy korun. Minulé vlády žádný takový příspěvek krajům neposkytovaly.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie