Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 9. 2015 15:27

Premiér Sobotka se u příležitosti Fora 2000 setkal s kubánským disidentem Moruou

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes v rámci 19. ročníku mezinárodní konference Forum 2000 setkal s kubánským disidentem Manuelem Cuesta Moruou.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes v rámci 19. ročníku mezinárodní konference Forum 2000 setkal s kubánským disidentem Manuelem Cuesta Moruou.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes v rámci 19. ročníku mezinárodní konference Forum 2000 setkal s kubánským disidentem Manuelem Cuesta Moruou, který se hlásí k sociálně demokratickému proudu tamní opozice. Při společné debatě se premiér zajímal především o aktuální politický a ekonomický vývoj na Kubě a situaci v oblasti lidských práv.

Předseda vlády Sobotka přivítal první známky uvolnění současného režimu na Kubě a ujistil Moruou, že česká vláda bude ve vztahu ke Kubě pokračovat ve své dlouholeté tradici, tedy v důrazu na politickou liberalizaci a akceptaci lidských práv.

Premiér Sobotka dnes na konferenci Forum 2000 vystoupil s projevem k tématu podpory demokracie a rozvoje vzdělávání. Cely projev najdete na /cz/clenove-vlady/premier/projevy/premier-sobotka-na-foru-2000-musime-obnovit-duveru-ve-vzdelani-134669/

Forum 2000

Forum 2000 založil v roce 1996 prezident Václav Havel společně s japonským filantropem Yoheiem Sasakawou a nositelem Nobelovy ceny míru Eliem Wieselem. Cílem konference je podpora demokratických hodnot a respektu k lidským právům, rozvoje občanské společnosti a posilování náboženské, kulturní a etnické tolerance. Fóra se pravidelně účastní řada významných osobností politického a společenského života z celého světa.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie