Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

29. 5. 2017 12:42

Avízo: Kulatý stůl k možnosti zřízení nezávislé instituce na ochranu práv dítěte

V úterý 30. května zahájí ministr Jan Chvojka seminář k tématu institutu dětského ombudsmana. Akce proběhne v budově Úřadu vlády ČR od 10.00 do 13.40.

Česká republika je jednou z posledních evropských zemí, která ještě nemá specializovaný institut zabývající se ochranou a naplňováním práv dítěte. Tým ministra Chvojky zpracoval analýzu mezinárodních standardů fungování  - jak obecných lidskoprávních orgánů - tak orgánů pro ochranu práv dítěte.

V analýze zkoumal fungování těchto orgánů v ostatních evropských státech a dále fungování orgánů chránících práva dětí v České republice z hlediska jejich nezávislosti a rozsahu činnosti. Na semináři vystoupí zástupci těchto organizací a také další odborníci se svými názory na to, jak by dětský ombudsman mohl v České republice fungovat.

Seminář proběhne ve dvou hodinových blocích. První blok začíná v 10.00. Druhý blok bude pokračovat v 11.25. Diskutovat v nich budou zástupci Úřadu vlády, zástupci Veřejného ochránce práv, školský ombudsman či představitel Národního parlamentu dětí a mládeže.
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X