Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

26. 9. 2017 15:00

Konference Chudoba a sociální vyloučení pod záštitou ministra Chvojky

V Jihlavě se v úterý 26. září uskutečnila odborná konference Chudoba a sociální vyloučení - příčiny, rizika a možnosti řešení dopadu. Ministra Jana Chvojku zastupovali náměstci David Beňák a Petr Krčál.

Konference Chudoba a sociální vyloučení pod záštitou ministra Chvojky

Konferenci uspořádal krajský úřad kraje Vysočina s cílem projednat  příčiny, rizika a možnosti řešení dopadu těchto sociálních jevů  v kraji Vysočina.  Setkání se účastnili zástupci krajského úřadu a jednotlivých měst a obcí kraje a odborníci z Úřadu vlády ČR, Agentury pro sociální vyloučení, Úřadu práce ČR, Armády spásy apod. zabývající se touto problematikou na celorepublikové úrovni.

Konference Chudoba a sociální vyloučení pod záštitou ministra Chvojky

Náměstek ministra David Beňák vystoupil s příspěvkem na téma Aktuální výzvy v boji proti sociálnímu vyloučení.  Při boji se sociálním vyloučením je podle něj klíčové dát důraz na dostupnost služeb a pomoci a na komplexnost pomoci. „Sociální vyloučení se dotýká široké skupiny obyvatel. Proto je také nezbytné nastavovat opatření s respektem ke specifickým potřebám této široké skupiny,“ řekl David Beňák ve svém vystoupení na konferenci.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X