Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

5. 6. 2017 12:39

Ministr Chvojka předložil vládě čtyři materiály

Na jednání vlády v pondělí 5. června předložil ministr Jan Chvojka jeden poslanecký návrh a tři nelegislativní materiály.

Návrh poslance Radka Vondráčka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv (zákon o registru smluv), ve znění zákona č. 298/2016 Sb. (sněmovní tisk č. 1124)
Cílem návrhu zákona je dle předkladatele zajištění fungování zákona o registru smluv v praxi s ohledem na zjištěné problémy při aplikaci zákona od doby jeho účinnosti. Jedná se o úpravy týkající se legislativních a výkladových nedostatků a dílčí úpravy v rozsahu zveřejňovaných smluv. Úpravy obsažené v návrhu zákona nevedou k vynětí povinných subjektů ze zákona o registru smluv, ale pouze k úpravě režimu zveřejňování u některých smluv či vynětí určitých typů, u kterých byly identifikovány nežádoucí dopady z hlediska bezpečnosti, ochrany zdraví či ochrany citlivých informací.
Vláda vyslovila s návrhem souhlas.

Ministr Chvojka dále vládě předložil pro informaci:

- Jmenování členů Rady vlády pro nestátní neziskové organizace
- Výroční zpráva o činnosti Rady vlády pro nestátní neziskové organizace
- Výroční zpráva o činnosti Etické komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu za rok 2016
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X