Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

16. 5. 2017 13:09

Ministr Jan Chvojka: Různorodost obohacuje

V úterý 16. května se v České republice podruhé uskutečnil Evropský den diverzity. Ministr Jan Chvojka zahájil konferenci konanou při této příležitosti v centru Forbidden Spot v Praze.

Konference pořádaná platformou Byznys pro společnost se zaměřila na tzv. sociální bubliny a jejich překonávání. Ministr Jan Chvojka zdůraznil, že diverzita a inkluze pracovních sil jsou jedním z klíčových prvků konkurenceschopnosti v globální ekonomice a ekonomické a tržní udržitelnosti firem a zaměstnavatelů v 21. století. Zároveň poukázal na to, že Česká republika má stále jedno z nejnižších zastoupení žen ve vedení soukromých podniků, v politice a v dalších oblastech veřejného života. „Podíl žen na trhu práce, zejména matek s dětmi do 6 let věku, je stále nejnižší v Evropě,“ řekl ministr.

Ministr Jan Chvojka zahájil konferenci konanou při příležitosti Evropského dne diverzity

Podle ministra Chvojky by na začleňování nejrůznějších skupin do společnosti i práce měl byznys spolu se státem spolupracovat mnohem intenzivněji. „Začleňování nejrůznějších skupin lidí do firemního prostředí včetně žen po rodičovské dovolené, absolventů, handicapovaných, lidí ve věku padesát a plus patří k důležité agendě diverzity,“ prohlásil ministr Jan Chvojka.

V závěru ministr zdůraznil, že firmy a zaměstnavatelé, kteří prosazují a zavádějí inovativní opatření a programy zahrnující diverzitu a inkluzi na pracovním trhu, představují významné ekonomické subjekty a stávají se také významnými oporami občanské společnosti. „Takový vývoj stát vítá a rád na něm bude spolupracovat,“ uzavřel ministr Chvojka.
 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X