Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

10. 7. 2017 16:16

Vláda schválila hlavní oblasti dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím

Materiál na jednání vlády předložil ministr a předseda Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Jan Chvojka. Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím stanovuje vláda každoročně od roku 2000 na následující rozpočtové období na návrh předsedy Rady.

Hlavní oblasti dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím
Materiál je vládě předkládán na základě usnesení vlády ze dne 27. června 2016 č. 593 o Hlavních oblastech státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2017 a na základě usnesení vlády ze dne 29. července 2015 č. 608 o Státní politice vůči nestátním neziskovým organizacím na léta 2015 až 2020.
Účelem stanovení Hlavních oblastí je vymezit prostor státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím (dále jen „NNO“) a jeho konkrétní naplnění dotačními programy, které jsou v kompetenci jednotlivých resortů.
Předkládaný návrh Hlavních oblastí pro rok 2018 byl zpracován v meziresortní součinnosti s dotujícími ministerstvy a Úřadem vlády České republiky. Úhrada dotací v roce 2018 bude kryta z rozpočtů dotčených ministerstev, Úřadu vlády České republiky a České rozvojové agentury na příslušný rok.
Vláda materiál schválila.
 


 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X