Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

2. 4. 2015 17:37

AVÍZO: Legislativní rada vlády pořádá pro zástupce profesních komor seminář o své činnosti

V pátek 3. dubna se na Úřadu vlády uskuteční seminář k legislativnímu procesu a činnosti Legislativní rady vlády (LRV) pro zástupce dvanácti profesních komor zřízených zákonem.

Akce, která je pořádaná Sekcí Legislativní rady vlády, se zaměří na praktické stránky legislativního procesu a umožní komorám plnohodnotné zapojení se do tvorby nových zákonů.

Novelou Legislativních pravidel Vlády ČR se profesní komory zřízené zákonem staly takzvanými připomínkovými místy v meziresortním připomínkovém řízení. Cílem této úpravy bylo umožnit profesním samosprávám ovlivnit podobu norem, které se týkají jejich fungování.

Seminář proto seznámí ty zástupce profesních komor, kteří budou mít na starosti odbornou a administrativní stránku připomínek, s legislativním procesem, s fungováním Legislativní rady vlády a elektronického systému eKlep.

Na semináři vystoupí náměstkyně ministra Jiřího Dienstbiera a ředitelka Sekce Legislativní rady vlády Kateřina Valachová a ředitel Odboru vládní legislativy Jan Kněžínek.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X