Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

11. 2. 2016 11:00

Avízo: Ministr Dienstbier představí zástupcům byznysu Akční plán pro lepší zastoupení žen ve vedení firem

V pátek 12. února sejde ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier se zástupkyněmi a zástupci firem. Představí jim připravovaný Akční plán pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích na léta 2016-2018, který chce v nejbližší době předložit vládě k projednání.

Diskusní seminář, který se koná od  9:00 do 11:30 hodin se v Hrzánském paláci,  spolupořádá Úřad vlády s platformou Byznys pro společnost. Tématem budou opatření, která by vedla k většímu zvýšení zastoupení žen v rozhodovacích pozicích obchodních společností, stejně jako sdílení dobré praxe firem, které již dosáhly v této oblasti pokroku.

Semináře se například zúčastní zástupci a zástupkyně Skupiny ČEZ, Pivovarů Staropramen či IBM.

Z výzkumu provedeného v rámci projektu Diverzita2013+, prostřednictvím něhož právě platforma Byznys pro společnost společně s neziskovou organizací Otevřená společnost upozorňuje na nutnost zvýšení zastoupení žen ve vedení státních, městských i soukromých firem, např. vyplývá, že u českých TOP 250 největších firem dosáhlo v roce 2015 zastoupení žen v dozorčích radách 13,9 %. Pro srovnání - stejný index Women on Boards, sestavovaný ve Velké Británii, ukázal, že v dozorčích radách 250 největších akciových společností bylo v roce 2015 v průměru 18 % žen, což je více než dvojnásobek oproti roku 2011.

Seminář si mimo jiné klade za cíl motivovat také české firmy, aby podnikaly konkrétní kroky pro zvýšení zastoupení žen ve svém vedení.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X