Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

6. 11. 2015 14:33

Avízo: Ministr Dienstbier zahájí Pražský studentský summit

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier zahájí v sobotu 7. 11. 2015 Pražský studentský summit, vzdělávací projekt s již dvacetiletou tradicí. Akci pořádá nevládní nezisková organizace Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) v prostorách Vysoké školy ekonomické (VŠE ) v Praze.

Ministr Dienstbier přednese u příležitosti zahájení XXI. ročníku edukačního projektu úvodní projev na téma „Lidská práva po roce 2015“, na který naváže diskuse s přítomnými studenty zapojenými do projektu.

Poté bude program akce pokračovat dalšími odbornými semináři věnované jednotlivým politicko-hospodářským regionům  - jako například Transatlantický prostor, Východní Evropa a postsovětský prostor, Blízký východ, Subsaharská Afrika atd. Studenti budou rozebírat o model EU

Pražský studentský summit
Projekt každoročně vzdělává více než 300 studentů středních i vysokých škol z celé České republiky o aktuálních problémech dnešního světa. Nabízí tak mladým lidem platformu pro setkání se mezi sebou i s významnými osobnostmi veřejného života u nás i ze zahraničí. Mezi řečníky v minulých letech byly osobnosti jako například Věra Jourová, Štefan Füle, Vladimír Špidla, Tomáš Halík, Petr Pavel, Ladislav Špaček, Vladimíra Dvořáková, Tomáš Sedláček či Lenka Bradáčová, loňský ročník zaštítil předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Základem Pražského studentského summitu je vzdělávat mladé lidi především prostřednictvím simulace jednání čtyř mezinárodních organizací – OSN, NATO, EU a V4. Cílem je podněcovat v mladých lidech zájem o okolní svět a podporovat aktivní trávení jejich volného času. Projekt rozvíjí ve studentech kritické a analytické myšlení, schopnost najít informace, utvořit si vlastní názor a ten i posléze obhájit, umění naslouchat a umění tolerance. Podporou vlastní aktivity tak projekt přispívá k tvoření občanské společnosti.

Od podobných aktivit u nás i ve světě je projekt zcela unikátní tím, že samotné diplomatické simulaci předchází několikaměsíční vzdělávací přípravná část. Pražský studentský summit každoročně připravuje 60 studentů VŠ, kteří pracují zcela dobrovolně a ve svém volném čase.

Více informací:
http://www.studentsummit.cz/

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X