Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

9. 11. 2016 10:42

Ministr Dienstbier zahájil mezinárodní konferenci o udržitelném podnikání v praxi „UP!2016“

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier zahájil dnes dopoledne Mezinárodní fórum udržitelného podnikání, neboli „UP! 2016“.

Tato mezinárodní odborná konference s hlavním tématem „Udržitelné podnikání v praxi“, která se koná v prostorách La Fabrika v Praze-Holešovicích, prezentuje nejnovější trendy udržitelného a odpovědného přístupu firem, představuje budoucí modely podnikání a nabízí nové možnosti a řešení otázek spojovaných s diverzitou i přístupem k životnímu prostředí.

Akci, jež je určena jak pro představitele soukromých společností - generální ředitele, výkonné ředitele, CSR specialisty a PR manažery, HR manažery - tak i pro zástupce státní sféry a neziskových organizací, pořádá platforma Business pro společnost spolu s mediálním domem Economia.

Ministr Dienstbier zahájil mezinárodní konferenci o udržitelném podnikání v praxi „UP!2016“

„Udržitelné podnikání a společenská odpovědnost firem, jsou v podstatě přirozenými spojenci tématu lidských práv v kontextu byznysu. Dovolte mi použít malou zkratku, principy udržitelného podnikání a společenské odpovědnosti v sobě nesou étos respektu k lidským právům, tedy především svobodě a vládě zákona. Firmy, které se otevřeně hlásí k těmto principům a navíc je prakticky uplatňují a prosazují, se v podstatě stávají důležitými pilíři občanské společnosti. Nezřídka se tato zásluha připisuje trochu nespravedlivě pouze občanským a nevládním organizacím, ale celý příběh je poněkud košatější,“ uvedl ve svém zahajovacím projevu Jiří Dienstbier, který mimo jiné i přijal nad akcí záštitu.

„Udržitelné podnikání, společenská odpovědnost, diverzita a inkluze, mobilita a flexibilita, inovace představují ekonomické portfolio budoucnosti pro firmy, zaměstnavatele a i státy v 21. století,“ dodal na závěr svého vystoupení ministr Dienstbier. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X