Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

28. 1. 2016 14:34

Alík.cz: Jak děti kreslí korupci? Třeba jako akvárium s politikem

Co vědí děti o korupci, jak si ji představují, jak by proti ní chtěli bojovat? To bylo téma dětské výtvarné soutěže Úřadu vlády ČR.

Výsledky byly dnes slavnostně vyhlášeny v Hrzánském paláci ministrem Dienstbierem, který je zároveň předsedou Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí.

Odborná porota vybírala z celkem sto sedmdesáti obrázků, které do soutěže zaslalo sedmnáct základních uměleckých škol z celé České republiky. 

Oceněno bylo celkem 7 děl, celkovým vítězem se stal desetiletý Václav Soukup z Prahy 5 s obrázkem akvária, ve kterém plave politik obklopený návnadami z bankovek na rybářských háčcích.

Kromě odborné poroty vybírala svého vítěze i laická porota složená ze zaměstnanců Úřadu vlády. V této anketě s náskokem zvítězila Anna Dušková z Berouna se svou variací na známý obraz Poslední večeře Páně, který spolu s dalšími oceněnými pracemi najdete ve fotogalerii.

Soutěž s mottem Korupce ti nesvědčí, korupce ti nesluší, vyhlásil v listopadu loňského roku ministr a předseda Rady vlády pro koordinaci boje korupcí Jiří Dienstbier ve spolupráci s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou. Soutěž byla určena žákům základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií (do max. 16 let věku) s cílem zvýšit povědomí o problému korupce již u mladších dětí tak, aby se nad ním dokázaly aktivně zamýšlet a mluvit o něm se svými pedagogy. Zvyšování povědomí o korupci přispívá k vývoji v aktivní členy občanské společnosti, kteří jsou si vědomi negativních důsledků korupčního chování. Díky soutěži se tak děti mohou dozvědět, jak si poradit, když se s korupcí setkají.

Celý článek na: http://alik.idnes.cz/jak-deti-kresli-korupci-treba-jako-akvarium-s-politikem-pia-/alik-alikoviny.asp?c=A160127_154351_alik-alikoviny_jit

Alík.cz: Jak děti kreslí korupci? Třeba jako akvárium s politikem

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X