Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

14. 4. 2016 12:02

Bělobrádek ve Vatikánu jednal se zástupci řádu Maltézských rytířů a zahájil výstavu fotografií na téma humanitárních katastrof

Druhý den pracovní návštěvy u Svatého stolce ve Vatikánu se vicepremiér Bělobrádek sešel s velkokancléřem Suverénního řádu Maltézských rytířů Albrechtem Freiherr von Boeslagerem, s nímž hovořil především o chystaném Světovém humanitárním summitu, který proběhne ve dnech 23. – 24. května tohoto roku v Istanbulu a kterého se místopředseda vlády Bělobrádek zúčastní jako vrcholný zástupce České republiky.

K dalším tématům jednání patřily globální výzvy v oblasti humanitárního práva, snižování rizika humanitárních katastrof nebo financování rozvoje postižených oblastí.
Následně vicepremiér Bělobrádek zahájil výstavu fotografií Jana Šibíka, která pod názvem „Ďábel v nás“ probíhá v budově Papežské univerzity Svatého kříže. „Při pohledu na utrpení zobrazené na vystavených fotografiích si znovu a znovu připomínáte, že ďábel, že zlo se na svět dostává skrze člověka,“ připomněl v projevu místopředseda vlády. Následnou panelovou diskusí na téma humanitárních krizí a jejich řešení vicepremiér Bělobrádek svoji pracovní návštěvu u Svatého stolce zakončil.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie