Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

2. 12. 2015 13:00

ČR bude spolupracovat s Koreou ve výzkumu v oblasti ICT

Česká republika bude spolupracovat s Koreou ve výzkumu a vývoji v oblasti informačních a komunikačních technologií. Memorandum o spolupráci dnes na Pražském hradě podepsal místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek a korejský ministr vědy, ICT a budoucího plánování Yang-hee Choi.

Memorandum je důležitý krok ve vzájemných vztazích a věřím, že povede k úspěšnému rozvoji výzkumu a inovací. V ICT si s Koreou máme co nabídnout, spolupracovat chceme například na vývoji nových digitálních služeb, satelitní komunikace nebo ochraně dat a kybernetické bezpečnosti,“ uvedl vicepremiér Bělobrádek. Další možnosti spolupráce jsou v oblasti 3D vizualizací, vývoji inteligentních dopravních systémů a vzdělávání v ICT.
V rámci bilaterální schůzky jednal vicepremiér Bělobrádek s korejským ministrem také o společném zapojení do evropských výzkumných programů, zejména Horizont 2020. V tomto programu je zatím 13 projektů s česko-korejskou účastí, většina právě se zaměřením na ICT. Jako perspektivní se dále jeví projekty z oblasti nanotechnologií a energetiky.
Pana ministra jsem upozornil také na naše špičková vědeckovýzkumná centra vybavená unikátními přístroji, která jsou otevřena zahraniční spolupráci,“ dodal vicepremiér Bělobrádek.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy