Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

16. 10. 2015 10:01

Vicepremiér Bělobrádek: Budoucnost patří kreativním průmyslům

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek zahájil dnes v Praze mezinárodní konferenci SIGNAL Future Forum na téma podpory tzv. kreativních a kulturních průmyslů v České republice.

„O těchto nově vznikajících průmyslových odvětvích se sice hodně hovoří, ale stále nejsou brány vážně jako významná součást národního hospodářství. A přitom jde o vstupní bránu naší budoucí prosperity. Jako vysoce průmyslová země musíme udržet konkurenceschopnost našich výrobků, a proto je nutné tuny oceli a megawatty energie doplnit kreativními nápady a kulturním kapitálem. Tak, jako se dříve těžilo uhlí, se dnes těží lidská kreativita. Máme už své globální digitální hvězdy a k tomu ohromný nevyužitý potenciál,“ uvedl ve svém vystoupení vicepremiér Bělobrádek.

Unikátní mezinárodní setkání, které se koná pod záštitou místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka ve spolupráci se Signal festivalem a Nadací Konrada Adenauera, propojuje státní správu a politiku s podnikovou sférou. Na pozvání místopředsedy vlády do Prahy přijel prezident korejské vládní agentury KOCCA (Korea Creative Content Agency), pan Song Sung-gak, který českému publiku představí zkušenosti s podporou tohoto sektoru v Koreji. Agentura KOCCA úspěšně napomáhá rozvoji specializovaných kulturních technologií od návrhu až po finální produkt. Podílí se na jejich komerčním využití, ale také na expanzi těchto projektů do zahraničí. V současnosti se jedná především o digitální vysílání, herní průmysl a projekty digitalizace kulturního obsahu.

V rámci mezinárodního setkání proběhly také dva workshopy za účasti zahraničních a českých špiček v oblasti propojování umění a technologií.

 Více o konferenci: http://forum.signalfestival.com/#schedule

Celý průběh konference můžete shlédnout ze záznamu ZDE.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy