Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

30. 4. 2015 12:29

Vicepremiér Bělobrádek jednal s ukrajinským ministrem pro vzdělání a vědu

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se 28. dubna 2015 setkal v Kyjevě s ukrajinským ministrem pro vzdělání a vědu Serhijem Kvitem. Schůzka se uskutečnila v rámci účasti vicepremiéra na konferenci International Support for Ukraine, kde zástupci ukrajinské vlády informovali o připravovaných reformách. Jejich součástí je také reforma systému vzdělávání a vědy.

Vítám, že se Ukrajina zapojila do programu Horizont 2020, z něhož se bude v nadcházejících letech financovat věda, výzkum a vzdělávání na evropské úrovni. Ukrajinský systém vědy a vzdělávání čeká řada těžkých změn, nabídl jsem proto panu ministrovi spolupráci v oblasti vědy a výzkumu a sdílení našich zkušeností,“ uvedl vicepremiér Bělobrádek.

Jako krok správným směrem vnímám také zapojení Ukrajiny do programu Erasmus plus, díky čemuž se bude moci více ukrajinských studentů vzdělávat na univerzitách v EU a naopak,“ dodal senátor, předseda senátního výboru pro evropské záležitosti a bývalý rektor Václav Hampl, který se bilatelární schůzky účastnil. Ukrajinci přitom už dnes tvoří na českých vysokých školách třetí nejpočetnější skupinu cizinců.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie