Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

24. 3. 2016 15:44

Vicepremiér Bělobrádek na Floridě navštívil tamní Nova Southeastern University nebo Kennedyho vesmírné středisko

Čtvrtý den pracovní cesty v USA navštívil místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek Nova Southeastern University v Miami. Součástí jeho návštěvy byly prezentace ředitelů univerzitních výzkumných programů a jejich projektů spolu s diskusí na téma propojení výzkumu s českými partnery.

"Jako perspektivní se jeví zejména biotechnologie, biomedicína a molekulární biologie. Bude nutné rovněž posílit výměnné pobyty studentů a postdoktorandů," komentoval výsledek jednání vicepremiér Bělobrádek. Na NSU už nyní působí několik vědců z České republiky. Místopředseda vlády se také setkal se stipendistou Rudim Ettrichem z Mikrobiologickeho ústavu Akademie věd ČR.

Na programu vicepremiéra Bělobrádka byla také prohlídka Kennedyho vesmírného střediska, odkud vysílá své lety do vesmíru Národní úřad pro letectví a kosmonautiku (NASA). A právě letecký a kosmický průmysl patří mezi obory, v nichž chtejí čeští podnikatelé posílit vzájemnou spolupráci s Floridou. Součástí delegace jsou totiž i firmy podnikající v oblasti Aerospace.

Podnikatelská část delegace se ve středu 23. března zúčastnila summitu International Business Leadership a setkání World Chambers Federation Greenberk Trauring Office. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy