Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

5. 5. 2015 16:52

Vicepremiér Bělobrádek na pietních akcích k výročí Pražského povstání a konce 2. světové války

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se 5. května 2015 zúčastnil vzpomínkových akcí k 70. výročí Pražského povstání a konce 2. světové války.

U pamětní desky na budově Staroměstské radnice uctil památku těch, kteří v posledních dnech války padli v bojích za osvobození hlavního města. „2898. Právě tolik jmen čítá nedávno publikovaný nový seznam obětí Pražského povstání. Ono číslo svědčí o tom, že ani v posledních válečných chvílích svoboda nebyla zadarmo a mnozí za ni zaplatili cenu nejvyšší,“ upozornil vicepremiér Bělobrádek a připomněl, že svoboda ani dnes není samozřejmost a je potřeba za ni stále bojovat. Pietní akce a slavnostního kladení věnců se zúčastnil také předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, místopředsedkyně Senátu Miluše Horská, pražská primátorka Adriana Krnáčová a předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička.

U příležitosti 70. výročí ukončení 2. světové války se pak vicepremiér zúčastnil slavnostního shromáždění v Rudolfově galerii Pražského hradu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie