Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

20. 11. 2014 21:15

Vicepremiér Bělobrádek navštívil v USA vědecká centra, domlouval spolupráci

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek navštívil 20. listopadu 2014 v USA dvě vědecká centra. Domlouval zde spolupráci s českými vědeckými institucemi.

Na Úřadu pro námořní výzkum (Office of Naval Research) se setkal s náčelníkem námořního výzkumu, kontraadmirálem Matthewem L. Klunderem. Jednali o možnostech rozšíření pražské pobočky ONR a užší spolupráci s českými vědci. Pražská pobočka ONR sleduje vědní a technologické inovace vyvinuté ve střední a východní Evropě a podporuje vznik společných mezinárodních projektů. Kromě Prahy má ONR pobočky v Londýně, Tokiu, Singapuru a Santiagu de Chile.
V Bethesdě v Marylandu si vicepremiér prohlédl Národní institut pro zdraví (National Institute of Health), kde se nachází i největší nemocnice na světě zaměřená zcela na klinický výzkum. „Bavili jsme se o možnosti česko-americké spolupráce ve využití ICT technologií v medicínské oblasti,“ uvedl místopředseda Bělobrádek po jednání s ředitelem Úřadu behaviorálního a společenskovědního výzkumu Williamem Rileyem. Vicepremiér se setkal také s týmem expertů z iniciativy Smart and Connected Health, kteří zkoumají použití bezdrátových technologií ve zdravotnictví či bionženýrství.
Vicepremiér Bělobrádek dále zavítal na George Washington University. Setkal se také s ředitelem programu inovací a podnikání Národní akademie věd v USA Charlesem Wessnerem.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X