Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

17. 6. 2015 15:52

Vicepremiér Bělobrádek otevřel centrum pro výzkum tradiční čínské medicíny

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se dne 17. června 2015 zúčastnil slavnostního otevření Česko-čínského centra pro výzkum tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Společně s vicepremiérem centrum otevřela čínská místopředsedkyně Státní rady Liu Yandong, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Roman Prymula.

Otevření tohoto centra je důkazem, jak se mohou odlišné kultury vzájemně obohacovat. Je důležité, že pacienti, kteří hledají alternativní léčbu, ji mohou najít zde na renomovaném pracovišti Fakultní nemocnice a nemusí být vydáni napospas nejrůznějším šarlatánům. Půjde o seriózní léčbu, která se bude lišit od západní léčby svými technikami, nikoli však základním přístupem: mít na prvním místě blaho pacienta,“ uvedl vicepremiér Bělobrádek.

Lékaři budou v centru zkoumat vliv tradiční čínské medicíny na zdraví pacientů a výsledky porovnávat s klasickou západní medicínou. Jedná se o první centrum tradiční čínské medicíny ve střední a východní Evropě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie