Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

6. 6. 2016 16:05

Vicepremiér Bělobrádek otevřel nové vývojové centrum v Červeném Kostelci

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek se 6. června 2016 zúčastnil slavnostního otevření nového vývojového centra firmy Saviotechnics v Červeném Kostelci. Firma se specializuje na vyspělé strojírenství a obrábění a díky inovativním výrobkům nebo službám vyváží své produkty do celého světa. S vedením společnosti hovořil vicepremiér také o tom, jak řešit nedostatek technicky vzdělaných odborníků a jak motivovat mladé lidi ke studiu technických oborů.

„Může se zdát, že obrábění a věda a výzkum spolu příliš nesouvisejí. Přesné strojírenství je ale na seznamu prioritních oblastí Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací na léta 2016 – 2020, kterou jsme připravili. Coby tradiční průmyslová země můžeme uspět v mezinárodní konkurenci, jen pokud se zaměříme na inovace a vývoj a na vzdělanou, vysoce kvalifikovanou pracovní sílu," uvedl vicepremiér Bělobrádek. Nové centrum se zaměří především na další zdokonalení rotorového dopřádacího stroje, který je českým patentem.

Nastartovat spolupráci mezi podniky a výzkumnou sférou a podpořit perspektivní obory v dané oblasti má za cíl regionální strategie inteligentní specializace (tzv. RIS3), kterou úřad vicepremiéra Bělobrádka připravuje.

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie