Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Videa

29. 3. 2020 11:30

VIDEO: Jak chránit sebe a své okolí?

Jak chráním sebe a své okolí? Nechodím ven. Teda, jen když musím. Do práce, z práce, nakoupit potraviny a léky pro sebe a své nejbližší. K lékaři bych šla jenom, kdyby to bylo doopravdy nutné a po předchozí telefonické dohodě.

Když už musím ven mezi lidi, vždycky si ochráním ústa a nos šátkem, nějakou jinou textilií anebo rouškou, kterou jsem si i já zvládla vyrobit na základě návodu na webu Ministerstva zdravotnictví.

Roušku doplním brýlemi, které jsou zrovna po ruce. A nezapomínám ani na rukavice, textilní, na jedno použití anebo ty, co zrovna najdu doma. Snažím se nedotýkat se obličeje. Věděli jste, že si sáhneme na obličej až třiadvacetkrát za hodinu? Taky s sebou vždycky nosím dezinfekci.

Co dělám s ochrannými pomůckami, když přijdu domů? Ty jednorázové si opatrně sundám a vyhodím. Ochranné pomůcky, co jsou na více použití, vyperu a vyžehlím napařovací žehličkou. Tím textilii desinfikuju a připravím na další použití. Alternativní možností jsou také desinfekce na bázi chloru nebo alkoholu. 

Vidíte, že toho není tolik. Všechno by ale bylo zbytečné, kdybych si pravidelně, správně a důkladně nemyla ruce vodou a mýdlem. A nezapomeňte si pobyt doma taky zpříjemnit. Užijte si čas strávený s rodinou. Jsme v tom společně. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X