Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 3. 2009 16:37

AVÍZO: Místopředseda vlády pro evropské záležitosti A.Vondra se zúčastní mezinárodní konference Deset let od rozšíření NATO: Úspěchy, výzvy a vyhlídky

Místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra se ve čtvrtek 12.3.2009 zúčastní mezinárodní konference „Deset let od rozšíření NATO: Úspěchy, výzvy a vyhlídky.“ Konference proběhne 12. - 13.3.2009 v Senátu Parlamentu ČR a je pořádána k desátému výročí prvního rozšíření Severoatlantické aliance (NATO) od pádu železné opony.
Na konferenci vystoupí nejvyšší vládní a ústavní činitelé ČR, generální tajemník NATO Jaap de Hoop Scheffer a dále např.Václav Havel, Vaira Vike-Freiberga a mnoho osobností, jež při rozšiřování Aliance sehrály klíčovou roli.
Místopředseda vlády Alexandr Vondra, který se jako náměstek ministra zahraničí aktivně podílel na přípravě vstupu ČR do NATO, bude od 15:30hod. moderovat panel s názvem „Rozšiřování NATO: Ke svobodné a jednotné Evropě.“ První den konference bude zaměřen na politický rozměr rozšíření a související proměny Aliance, druhý den se bude věnovat vojenským aspektům, očekáváním, výzvám a budování nových vojenských schopností.

Tiskové oddělení - Kabinet místopředsedy vlády pro evropské záležitosti
Press Section - Executive Office of the Deputy Prime Minister for European Affairs

+420 224 002 657
eu-media@vlada.cz

Úřad vlády ČR/Office of the Government of the Czech Republic
Nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Prague 1, Czech Republic

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie