Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

31. 3. 2009 18:41

Místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra se ve dnech 1.-2.dubna 2009 zúčastní plenárního zasedání Evropského parlamentu v Bruselu.

Alexandr Vondra vystoupí jménem Rady na zítřejším plénu EP k otázce nové smlouvy o partnerství a spolupráci mezi EU a Ruskem a k otázce ochrany Arktidy. Setká se také se zástupcem generálního tajemníka Rady Pierrem de Boissieu.
Ve čtvrtek bude MVEZ Vondra za Radu vést tzv. trialogy se dvěma parlamentními výbory – rozpočtovým BUDG a s výborem pro průmysl, výzkum a energetiku ITRE. Jejich cílem je najít shodu mezi Evropským parlamentem, Komisí a Radou ohledně 5-ti miliardového balíčku, který Unie v rámci Evropského plánu obnovy rozdělí mezi projekty na energetické propojení, nové výzvy v zemědělství a širokopásmový internet na venkově. Balíček již byl schválen Evropskou radou, k vstupu v platnost však chybí souhlas Evropského parlamentu.
A. Vondru také čeká jednání tzv. Tria – tří po sobě jdoucích předsednictví Francie, Švédska a ČR - s komisařem pro rozšíření O. Rehnem. A. Vondra společně s ministrem zahraničí Švédska C. Bildtem a francouzským tajemníkem pro evropské záležitosti Bruno Le Mairem bude s Komisí řešit otázku chorvatsko-slovinského sporu, který blokuje přístupový proces Chorvatska do EU.

Příležitost pro média:
Tisková konference místopředsedy vlády proběhne ve čtvrtek 2.4.2009 od 13:45 hod. v budově Rady EU v Bruselu (Press Room, Justus Lipsius, Rue de la Loi 175)

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie