Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

6. 5. 2010 12:33

Na Den Evropy 9.5. se ministr J. Chmiel zúčastnil oslav na Staroměstském náměstí v Praze

V neděli 9. května 2010 proběhly na Staroměstském náměstí v Praze oslavy Dne Evropy, které připomínají vznik Evropské unie. Na akci vystoupil i ministr pro evropské záležitosti Juraj Chmiel.

Den Evropy je připomínkou 9. května 1950, kdy Robert Schuman, tehdejší francouzský ministr zahraničních věcí, představil deklaraci, která vedla ke vzniku Evropských společenství. Den Evropy se slaví ve všech členských státech od roku 1985.

Letos se u této příležitosti na Staroměstském náměstí uskutečnil hudební open air festival, na kterém vystoupila pod širým nebem od 14:00 do 22:00 řada hudebníků a hudebních skupin. Vedle hudebního programu  na místě proběhly i prezentace činností různých neziskových subjektů a institucí zapojených do Roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení, který EU na letošní rok vyhlásila. 

  • Program festivalu naleznete na internetových stránkách Zastoupení Evropské komise v Praze: http://ec.europa.eu/ceskarepublika/news/calendar/100503_praha_cs.htm

  • Oslavy Dne Evropy se letos nekonaly jen v Praze. Připomínkové akce pořádají i další města, jako jsou například Brno či Plzeň.

  • Vstup na oslavy Dne Evropy je zdarma.


eu-media@vlada.cz


Kontakt:

Tiskové oddělení/Press Section

Tel.:+420 224 002 305

Email:

Kabinet ministra pro evropské záležitosti/Executive Office of the Minister for European Affairs

Úřad vlády ČR/Office of the Government of the Czech Republic

Nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Prague 1, Czech Republic

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie