Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 5. 2007 13:31

Ústí nad Labem usiluje o pořádání setkání ministrů EU

21. května 2007 jednal primátor Ústí nad Labem Jan Kubata s vicepremiérem Alexandrem Vondrou a náměstkyní místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Janou Hendrichovou.

Ústí nad Labem chce usilovat o to, aby se zde konalo setkání ministrů EU v průběhu předsednictví ČR v Radě Evropské unie v první polovině roku 2009. Jednání s primátorem Ústí nad Labem Janem Kubatou se zúčastnil vicepremiér Alexandr Vondra a náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Jana Hendrichová.

V případě, že by se setkání ministrů konalo v Ústí nad Labem, půjde s největší pravděpodobností o schůzku ministrů zemědělství či životního prostředí států EU. "Pana ministra jsme podrobně seznámili s potenciálem, který Ústí nad Labem může nabídnout. Jsme dokonce ochotni přizpůsobit celé akci své investiční záměry při rekonstrukci Domu kultury", říká primátor města.

Úřad vlády ČR v současné chvíli posuzuje připravenost českých měst, která se o hostitelství ucházejí. Posuzovány jsou oblasti ubytování, stravování, kongresových prostor i volnočasových aktivit. O tom, zda bude Ústí nad Labem hostit ministry EU, rozhodne úřad vlády v průběhu letošního června či července.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie