Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv sekce pro Evropské záležitosti

Stránka byla přesunuta do archivu

24. 4. 2010 15:02

Ministr J. Chmiel se o víkendu zúčastnil slavnostní akce v Brandýse nad Labem

Brandýs nad Labem, 24. dubna 2010 – Ministr pro evropské záležitosti Juraj Chmiel se v sobotu 24. dubna 2010 zúčastnil slavnosti s názvem „Audience u Karla I.“ na zámku v Brandýse nad Labem. Ta byla uspořádána u příležitosti výročí krále Karla I. Rakouského, k připomínce tradic císařského a královského zámku Brandýs nad Labem a k 700. výročí nástupu Jana Lucemburského na český trůn. 

„Vítám skutečnost, že si i dnes připomínáme dvě důležité osobnosti našich národních dějin, dvě hlavy českého státu. Jednak císaře a krále Karla, posledního českého panovníka, jednak krále Jana, který velikostí své osobnosti výrazně překračoval hranice českého státu a jehož činy měly celoevropský rozměr,“ řekl J.  Chmiel. „Heslo krále Jana „Sloužím!“, se kterým šel i do svého posledního boje, by se mělo stát závazkem pro nás všechny, občany českého státu. Ať jsme na kterémkoli místě, vždy bychom měli v prvé řadě sloužit své vlasti. Abychom to však mohli činit, musíme znát své dějiny, neboť také z nich můžeme čerpat sílu ke službě naší vlasti,“ dodal ministr. 

Projev ministra naleznete na webu evropských záležitostí v rubrice „Projevy“ (k dispozici je v češtině a němčině):

/cz/evropske-zalezitosti/projevy-chmiel/projev-ministra-pro-evropske-zalezitosti-juraje-chmiela-na-slavnostni-audienci-u-cisare-karla-i--71100/

Kontakt: Michaela Jelínková, tisková mluvčí ministra pro evropské záležitosti

e-mail:jelinkova.michaela@vlada.cz; tel.: +420 224 002 305; mobil: +420 725 845 697

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Praha 1 - Malá Strana

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X