Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv sekce pro Evropské záležitosti

Stránka byla přesunuta do archivu

27. 10. 2009 9:24

Portál českého předsednictví eu2009.cz mezi nejlepšími evropskými weby, které mění svět internetu a politiky

Praha, 27.  října 2009Bruselská nezisková organizace European Center of Political Technologies zařadila webové stránky českého předsednictví „cz2009.eu“ mezi 10 nejlepších oceněných evropských internetových projektů v kategorii „European eDemocracy Award“. O vítězích se rozhodovalo 22. října na galavečeru v rámci 10. mezinárodního fóra „World e-Democracy Forum“ v Paříži.

Web českého předsednictví byl již v červenci 2009 zařazen mezi 50 finalistů soutěže - tedy nejlepších projektů, které prostřednictvím internetu přispěly k posilování demokracie a zapojení občanů do veřejné debaty. Všechny webové stránky byly poté komplexně hodnoceny odbornou mezinárodní porotou. Ta se zaměřila především na kreativitu a inovaci při realizaci webu, kvalitu obsahu, dopady na cílové skupiny, šíři využívaných komunikačních nástrojů a v neposlední řadě i kvalitu technického provedení a uživatelskou přístupnost webové stránky.

"Tohoto významného mezinárodního ocenění v oblasti internetu a informačních technologií si velice vážíme. Již zařazení mezi finalisty byl veliký úspěch.  To, že nakonec při předávání cen oficiální předsednický web uspěl, je opět potvrzením skvěle odvedené práce celého předsednického týmu,“ říká ministr pro evropské záležitosti Štefan Füle.

Oficiální internetový portál www.eu2009.cz  byl hlavním komunikačním nástrojem českého předsednictví v Radě EU v 1. polovině roku 2009. Web nabízel všechny informace ve třech jazycích – v češtině, angličtině a francouzštině. V porovnání s předchozími internetovými stránkami předsednických zemí dosahoval český web rekordní návštěvnosti. Během 1. poloviny roku 2009 jej navštívily více než dva miliony lidí.

Seznam a profily nejlepších projektů spolu s dalšími informacemi k soutěži naleznete na internetových stránkách „World e-Democracy Forum“: http://www.edemocracy-forum.com/2009/09/the-world-edemocracy-forum-announces-finalists-of-the-2009-edemocracy-awards.html

Kontakt: Veronika Cvejnová, šéfredaktorka portálu českého předsednictví

e-mail: cvejnova.veronika@vlada.cz, mobil: +420 724 967 240, tel: +420 224 002 025

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie