Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

TZ: Eurofestival v Brně slavil úspěchy

V Brně byla završena série pěti regionálních Eurofestivalů, které doprovázely neformální zasedání evropských ministrů během českého předsednictví. Eurofestival pořádaný Úřadem vlády České republiky a Zastoupením Evropské komise v ČR doplnil setkání ministrů zemědělství a rybolovu evropské sedmadvacítky, které se konalo ve dnech 31. května až 2. června. Eurofestivaly již dříve proběhly ve Zlíně, Českých Budějovicích, Mariánských Lázních a Litoměřicích.

Ve stanu Evropské komise se konaly přednášky pro školy vedené odborníky na problematiku EU. Evropskou komisi zastoupil William Martin z generálního ředitelství pro komunikaci, který také v odpoledních hodinách odpovídal na dotazy široké veřejnosti. Informace o českém předsednictví i o Evropské unii poskytovali během celého Eurofestivalu i pracovníci brněnského eurocentra. Své stany v Brně měly i vybrané členské země EU.

Speciální program byl připraven pro děti, které mohly vyzkoušet trampolínu a bavili je také klauni.

Na hlavním pódiu se odehrával bohatý kulturní program. V průběhu dne zde probíhala v několika vstupech populární televizní soutěž Za školou, taneční vystoupení Lycea Řekyň a souborů z dalších států Evropské unie. Program, který během dne navštívilo cca 25 tisíc lidí, obohatila pěvecká vystoupení Lívie Ághové, Moniky Bagarové a Josefa Vágnera a koncerty skupin Mako!Mako a Navigators. Velkou odezvu mělo i večerní vystoupení Anety Langerové, které shlédlo na tři tisíce posluchačů. Eurofestival za obrovského ohlasu návštěvníků uzavřela skupina MIG 21, kterou přišlo shlédnout přibližně pět tisíc návštěvníků.


kontakt: Jakub Zykmund, Odbor komunikace
tel.: +420 224 002 763, GSM: +420 724 967 207; e-mail: zykmund.jakub@vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   twitter