Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

22. 10. 2021 13:46

Elektromobily pro české předsednictví v Radě EU poskytne ŠKODA AUTO

Dodavatelem vozů pro nejvyšší politické představitele v rámci historicky druhého českého předsednictví v Radě EU se na základě podání vítězné nabídky stane společnost ŠKODA AUTO. Pro převoz významných delegací na akce konané v druhé polovině příštího roku zapůjčí 55 elektromobilů vyšší střední třídy ENYAQ iV. ŠKODA AUTO poskytne plnění v rámci sponzoringu a stane se tak partnerem českého předsednictví.

„Partnerství se společností ŠKODA AUTO velmi vítáme. Její zapojení přispěje k hladkému průběhu této významné akce a zajistí spolehlivý a reprezentativní transport evropských lídrů. Důležité také je, že doprava bude ekologická. Česká republika tak respektuje závazky a dlouhodobé trendy v oblasti ochrany klimatu,“ uvádí Úřad vlády ČR. ŠKODA AUTO navíc poskytla automobily již pro první české předsednictví v roce 2009.

Automobily ENYAQ iV budou určeny k převozu významných delegátů na zasedání summitu a neformálních Rad EU. „Těší nás, že můžeme navázat na partnerství, které jsme započali v roce 2009 a že při českém předsednictví budou naši zemi opět reprezentovat vozy značky ŠKODA,“ zhodnotil rozhodnutí Martin Jahn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za prodej a marketing. Úřad vlády ČR bude mít vozy ENYAQ iV k dispozici již od května příštího roku s cílem zajistit co nejvyšší bezpečnostní standardy převozu. Úřad vlády ČR již rovněž vyhlásil veřejnou zakázku na pancéřové vozy a připravuje vyhlášení veřejných zakázek na další vozidla pro předsednictví, a to na minibusy a autobusy.

Pro předsednictví ČR v Radě EU je spolupráce s komerčním sektorem důležitá. Spolupráce formou nefinančního plnění významně sníží náklady pro státní rozpočet a zároveň umožní prezentovat a propagovat špičkové české společnosti nejen v rámci České republiky, ale i v zahraničí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie