Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

17. 6. 2022 8:47

Pouliční festival Korzo Národní se 17. listopadu vrátí do Prahy. Připomene Sametovou revoluci i české předsednictví

Úřad vlády ČR ve spolupráci se spolkem „Díky, že můžem“ uspořádá další ročník festivalu Korzo Národní. Událost se uskuteční 17. listopadu jako připomínka Dne boje za svobodu a demokracii a u příležitosti českého předsednictví v Radě EU. Praha, a především Národní třída, bude dějištěm koncertů, různorodých diskuzí, workshopů či výstav.

„Zpátky do Evropy“ bylo jedním ze symbolických hesel Sametové revoluce a i proto bude toto heslo symbolicky provázet další ročník pouličních slavností v době, kdy Česká republika povede Evropskou unii jako předsednická země. Celá akce bude připravována s důrazem na demokratické hodnoty, sounáležitost, lidská práva a jasné prozápadní směřování naší země. Program bude zacílen na širokou veřejnost všech věkových kategorií.

Díky spolupráci s Úřadem vlády ČR v kontextu CZ PRES bude letošní ročník obohacen o sérii tří tematických diskuzních bloků. První z debat s názvem „O Evropě společně?“ se odehraje již ve druhé polovině června a představí roli ČR jakožto předsedajícího státu a nástroje, kterými členské státy a jejich občané mohou ovlivnit evropské dění. Druhá debata s názvem „Kde končí Evropa?“ se uskuteční v říjnu. Hlavními tématy diskuze budou výzvy, kterým bude Evropa do budoucna čelit, a rozdílné přístupy k jejich řešení z hlediska lokálních politických, společenských i ekonomických specifik.

Závěrečná debata s názvem „Zpátky do Evropy!“ se uskuteční během programu festivalu Korzo Národní. Bude věnována sdíleným evropským hodnotám, rozdílným představám o podobě Evropské unie jednotlivých členských státu a historickým i politickým kořenům českého euroskepticismu. Úřad vlády ČR také otevře informační stánek na náměstí Václava Havla, ve kterém budou prezentovány aktivity spojené s českým předsednictvím.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie