Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

24. 11. 2021 18:47

Protokolární dary z křišťálového skla pro české předsednictví EU dodá RÜCKL CRYSTAL a.s.

Sklárna RÜCKL CRYSTAL a.s. pod uměleckým vedením Ronyho Plesla dodá protokolární dary z křišťálového skla pro potřeby předsednictví ČR v Radě EU ve druhé polovině roku 2022. Design protokolárních darů byl navržen unikátně pro tuto událost.

Úřad vlády ČR, jakožto centrální koordinátor příprav a výkonu nadcházejícího českého předsednictví, vybral dodavatele protokolárních darů na základě zohlednění historické tradice a vysoké kvality rodinné sklárny Rückl, a přispěje tak k propagaci českého kulturního bohatství.

Umělecký ředitel Rony Plesl spolupracoval s Úřadem vlády ČR na zajištění části protokolárních darů již při příležitosti historicky prvního předsednictví ČR v Radě EU v roce 2009. Kromě historické zkušenosti byl designér vybrán i vzhledem k jeho letitým zkušenostem, celosvětovému renomé a respektu v zahraničí.

Speciálně pro nadcházející české předsednictví v roce 2022 navrhl Rony Plesl ve spolupráci se značkou Rückl jedinečnou kolekci foukaného, ručně broušeného křišťálu s názvem EUROPE. „Design skleniček a karaf pro české předsednictví EU vychází z filozofie značky Rückl, která tradičním hodnotám dává nový, současný příběh,“ říká designér unikátní kolekce Rony Plesl.

Zmiňovaná kolekce bude součástí tzv. VIP sady propagačních předmětů pro delegáty přítomné na neformálních zasedáních Rady EU či návštěvách Evropské komise a Evropského parlamentu v České republice. Zároveň jí budou obdarovaní velvyslanci členských zemí při EU, kteří jsou partnery českých diplomatů na Stálém zastoupení ČR při EU v Bruselu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie