Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

24. 3. 2022 14:22

Úřad vlády ČR podepsal smlouvu s Centrem současného umění DOX k zajištění části doprovodného kulturního programu předsednictví ČR v Radě EU 2022

Úřad vlády ČR dne 18. března 2022 podepsal smlouvu Centrem současného umění DOX, jehož zřizovatelem je  DOX Prague, a.s., za účelem přípravy části doprovodného kulturního programu u příležitosti nadcházejícího předsednictví České republiky v Radě EU ve druhé polovině roku 2022 (CZ PRES). Předmětem smlouvy je realizace komplexního multimediálního projektu (NE)MOC.

Úřad vlády ČR, jakožto centrální koordinátor příprav a výkonu nadcházejícího českého předsednictví v Radě EU, zajišťuje mimo jiné i doprovodný kulturní program. Jeho součástí je i projekt (NE)MOC, který připravuje Centrum DOX a bude dostupný široké veřejnosti. Program odstartuje ještě před začátkem CZ PRES, konkrétně 3. června 2022. Veřejnost jej bude moct navštívit až do 6. listopadu letošního roku.

Centrum DOX a multimediální projekt (NE)MOC představí aktuální témata moci, nemoci a bezmoci prostřednictvím rozsáhlé výstavy a doprovodných a vzdělávacích programů.  Součástí projektu jsou diskuzní či literární pořady, filmové projekce či vzdělávací a rodinné programy a další. K celému projektu připravuje Centrum DOX i rozsáhlou publikaci.

V rámci doprovodného kulturního programu CZ PRES zajišťuje Úřad vlády ČR také zahajovací koncert v Rudolfinu za účasti PKF – Prague Philharmonia a Tomáše Kača. Další kulturní aktivity v Praze i v Bruselu jsou zatím v přípravě, je mezi nimi řada výstav, koncertů a jiných aktivit pro veřejnost.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie