Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

31. 3. 2022 15:13

Úřad vlády ČR podepsal smlouvu s Profil Media, s.r.o. k zajištění výstavy porcelánu Terra Alba v rámci českého předsednictví

Úřad vlády ČR dne 29. března 2022 podepsal smlouvu s agenturou Profil Media, s.r.o., jež organizuje přehlídku současného designu a módy Designblok. Účelem podepsané smlouvy je zajištění části doprovodného kulturního programu u příležitosti nadcházejícího předsednictví České republiky v Radě EU ve druhé polovině roku 2022 (CZ PRES). Předmětem smlouvy je realizace výstavy porcelánu Terra Alba jako součást kulturní akce Designblok.

Úřad vlády ČR, jakožto centrální koordinátor příprav a výkonu nadcházejícího českého předsednictví v Radě EU, zajišťuje mimo jiné i doprovodný kulturní program. Jeho součástí je i výstava Terra Alba, která se bude konat v rámci události Designblok a dostupná bude široké veřejnosti. Výstavu bude možné navštívit ve dnech 4. až 9. října 2022, a to v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze.

Výstava Terra Alba si klade za cíl představit novou vlnu českých designérů a manufaktur porcelánu, která společně se svými mentory staví český porcelán a keramiku do první linie mezinárodního dění. Prostřednictvím Designbloku, který je jednou z nejnavštěvovanějších akcí věnovaných českému designu ve střední Evropě, získává samotná výstava mimořádný mezinárodní přesah. Po skončení Designbloku se výstava Terra Alba přesune do Moravské galerie v Brně a bude tak dostupná dalším zájemcům.

 

V rámci doprovodného kulturního programu CZ PRES zajišťuje Úřad vlády ČR také zahajovací koncert v Rudolfinu za účasti PKF – Prague Philharmonia a Tomáše Kača, či multimediální projekt v Centru DOX. Další kulturní aktivity v Praze i v Bruselu jsou zatím v přípravě, je mezi nimi řada koncertů a dalších aktivit pro veřejnost.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie