Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

16. 5. 2022 16:40

Velvyslanec ČR v Belgii Pavel Klucký podepsal memorandum o kulturní reprezentaci v době českého předsednictví

Na Den Evropy, dne 9. května 2022, podepsal velvyslanec v Belgii, J.E. Pavel Klucký, v bruselském kulturním centru BOZAR memorandum o kulturním programu českého předsednictví v Radě EU. Za BOZAR podpis připojila zástupkyně generální ředitelky, Christine Perpette. Přítomna byla také ředitelka Českého centra Brusel Jitka Pánek Jurková.

Obsahem memoranda je spolupráce mezi českými institucemi a BOZAR během českého předsednictví, které proběhne v druhé polovině roku 2022. V BOZARu se tradičně odehraje velká část kulturního předsednického programu. Návštěvníci se mohou těšit například na výtvarnou instalaci Mileny Dopitové v režii Národní galerie Praha nebo přehlídku českých současných filmů připravenou Českým centrem Brusel a Státním fondem kinematografie. Úřad vlády ČR a Stálé zastoupení ČR při EU chystají reprezentativní zahajovací koncert s PKF - Prague Philharmonia, Lukášem Vondráčkem a Tomášem Kačem. V této prestižní kulturní instituci se také odehraje závěrečný koncert za účasti mladých talentů, konference o umělé inteligenci pod českým vedením a řada dalších akcí.

Podpis memoranda o spolupráci se odehrál v prostoru aktuální výstavy Imagine Ukraine. Symbolicky tak předznamenává, že Ukrajina bude jedním z důležitých témat i kulturní části českého předsednictví.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie