Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuality

9. 6. 2022 13:59

Výstavu v Radě EU zajišťuje pro Úřad vlády ČR Národní galerie Praha

U příležitosti českého předsednictví v Radě EU, které započne již 1. července, připravila Národní galerie Praha do prostor Rady EU v Bruselu komplexní uměleckou instalaci. Národní galerie Praha bude reprezentovat Českou republiku projektem Květinová unie, na jehož vzniku se podílelo devět mladých českých umělců, textilních designérů a grafiků.

Prostory Rady EU nechává tradičně vyzdobit každá předsednická země. Pro účely přípravy takto výjimečné reprezentace již historicky druhého českého předsednictví oslovil Úřad vlády ČR Národní galerii Praha. Pod kurátorským vedením Michala Novotného bude projekt instalován ve dvou budovách Rady EU – Justus Lipsius a Europa Building. Výtvarně a s humorem zdůrazňuje euro-pozitivní a ekologické aspekty českého předsednictví, je odrazem aktuální společenské situace.

V budově Rady bude probíhat řada jednání a konferencí. Výstava, která bude během druhého českého předsednictví v těchto prostorách umístěna, je prestižní prezentací předsedající země, a proto byla svěřena Národní galerii,“ uvádí ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek a dodává „Máme konečně opět možnost ukázat, že jsme plnohodnotným členem EU se vším, co k tomu patří.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie