Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 8. 2010 14:39

Vláda bude s kraji jednat o povodních, silnicích i zdravotnictví

Protipovodňová opatření v krajích budou jedním z prvních témat pravidelného setkávání vlády s hejtmany. První společné jednání proběhne 25. srpna.

Premiér Petr Nečas se dnes domluvil s předsedou asociace krajů Michalem Haškem, že musí v řadě témat odložit „stranická trička“ a společně hájit zájmy celého státu.

 

„Chceme se společně věnovat několika klíčovým tématům, které jsou průsečíkem státu reprezentovaného vládou a krajů reprezentovaných hejtmany,“ řekl po jednání novinářům premiér.

 

Podle předsedy vlády budou s kraji řešit nastavení rozpočtů nebo protipovodňová opatření. Věnovat se společně chtějí také problematice zdravotnictví, protože kraje jsou zřizovateli drtivé většině veřejných nemocnic, nebo otázce koncepčního rozvoje školství.

 

„Dalším tématem je otázka dopravní infrastruktury, protože kraje mají na starosti silnice a komunikace 2. a 3. třídy, tak je tady logická spolupráce mezi kraji a státem,“ dodal Petr Nečas.

 

Podle jihomoravského hejtmana a šéfa Asociace krajů Michala Haška to ale neznamená úplnou rezignaci na stranickou politiku. „Budeme hájit své politické koncepce a programy, ale ne tak, aby vznikla atomová válka mezi centrální vládou České republiky a jednotlivými regiony,“ řekl Hašek.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie