Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 10. 2022 17:08

Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální bezpečnostní situací v České republice

V úterý 18. října 2022 se ve Strakově akademii uskutečnila schůze Bezpečnostní rady státu. Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální problematikou Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti, aktuální bezpečnostní situací v České republice a aktuálním děním na Ukrajině.

Ministryně obrany a náčelník Generálního štábu Armády České republiky informovali členy Bezpečnostní rady státu o současných hrozbách pro Českou republiku a o možných změnách strategie obrany České republiky.

Bezpečnostní rada státu se také věnovala přípravě cesty vládní delegace do Kyjeva.

Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí rozpracovaný ideový záměr zajišťující bezpečnost a odolnost klíčové infrastruktury státu prostřednictvím vybudování jednotné komunikační platformy obsažený v materiálu „Projekt BIVOJ – ideový záměr“.

Bezpečnostní rada státu schválila Plán cvičení orgánů krizového řízení – upřesnění na léta 2023–2025 a dále vzala na vědomí 10. aktualizaci Seznamu prvků kritické infrastruktury, jejichž provozovatelem je organizační složka státu.

Pro informaci byly na program Bezpečnostní rady státu předloženy materiály Informace o provedené úpravě Centrálního přehledu objektů důležitých pro obranu státu, se stavem k 1. 1. 2022 a Informace o úpravě Souhrnného přehledu objektů, které mohou být za stavu ohrožení státu nebo válečného stavu napadeny, se stavem k 1. 1. 2022.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie