Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 1. 2010 10:58

Bezpečnostní rada státu zasedala kvůli chřipce

Na Úřadě vlády ČR dnes proběhlo mimořádné zasedání Bezpečnostní rady státu za účasti prezidenta

Hlavním tématem jednání byla chřipka A (H1N1). Prezident Václav Klaus, se jednání zúčastnil z funkce vrchního velitele ozbrojených sil ČR.

Jediným předmětem jednání Bezpečnostní rady státu bylo vyhodnocení okolností dosavadního vývoje šíření chřipkového viru A/H1N1 na území České republiky a následného průběhu vakcinace cílových skupin. Účastníci zasedání vyslechli k tomuto tématu zprávu hlavního hygienika ČR, na jejímž základě byly podle premiéra Fischera vyvozeny další závěry. „Není třeba nic měnit na původně přijaté strategii,“ uvedl předseda vlády na dnešním tiskovém briefingu po skončení zasedání Bezpečnostní rady státu.

Premiér dnes také uvedl, že pokud se situace ohledně vývoje chřipkového viru A/H1N1 změní, očkování bude povinné a následně by o tom měla rozhodovat vláda. „Pověříme hlavního hygienika, aby informoval vládu o vzniku pandemie, poté rozhodneme o povinném očkování,“ řekl dnes také premiér Jan Fischer.

Na zasedání se též rozhodlo o přesném počtu příslušníků Armády ČR, který má vakcinaci podstoupit. Z původního počtu 16 tisíc vojáků se Bezpečnostní rada státu rozhodla očkovat jen 8 tisíc z nich.

Vláda se k tématu vakcinace proti prasečí chřipce vrátí v pondělí, kdy o něm bude jednat na svém pravidelném zasedání.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie