Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 11. 2012 16:16

Čeští podnikatelé chtějí investovat v Makedonii

Spolupráce České republiky s Makedonskou republikou se má rozvíjet v energetice, dopravní infrastruktuře a v zelených technologiích. Shodli se na tom český a makedonský premiér.

Český premiér Petr Nečas při dnešním jednání s makedonským premiérem Nikolou Gruevským zdůraznil, že Česká republika i nadále podporuje vstup Makedonie do Evropské unie a NATO.

Předseda vlády Petr Nečas se v úterý 13. listopadu 2012 setkal s předsedou vlády Makedonské republiky Nikolou GruevskýmPokud jde o vzájemnou ekonomickou spolupráci, předseda české vlády ocenil, že si makedonská státní správa i policie vybraly vozy Škoda. Připomněl, že české firmy díky svým konkurenceschopným nabídkám nacházejí v Makedonii uplatnění také v dopravních projektech, jako je např. obnovení prací na dostavbě propojení železnic Bulharska, Makedonie a Albánie a dostavbě dálnice Makedonie – Řecko.

České firmy mají potřebné zkušenosti i zájem o působení na makedonském trhu také v oblastech odstraňování škod na životním prostředí a likvidaci starých ekologických zátěží, při výstavbě čističek odpadních vod a úpraven pitné vody, při dodávkách ekologických systémů likvidace odpadů a dalších strojírenských komponentů pro ekologii.

V Makedonii se rozvíjí prostor pro podnikatele a investice v oblasti modernizace škol nebo v energetice, kde je zájem na vývozu strojů a zařízení na výrobu elektrické energie, budování přenosové sítě tepla a elektrické energie, hydroenergetice, včetně spolupráce při výstavbě malých vodních elektráren. V oblasti průzkumu nerostného bohatství chtějí české firmy spolupracovat na geologických průzkumech a dodávkách strojních zařízení.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie