Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 5. 2018 17:27

Členové vlády předávali na přednáškách své znalosti studentům VŠE

Předseda vlády Andrej Babiš přednášel studentům Vysoké školy ekonomické v Praze, 10. května 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš přednášel studentům Vysoké školy ekonomické v Praze, 10. května 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš přednášel ve čtvrtek 10. května 2018 studentům Vysoké školy ekonomické v Praze o úkolech a prioritách vlády. Vystoupením premiéra vyvrcholila série přednášek členů kabinetu, kteří se se studenty podělili o zkušenosti z oblasti hospodářské politiky.

„Jsem rád, že jsem mohl spolu s ministry a ministryněmi přijít mezi vás, studenty, a mluvit s vámi. Myslím si, že je důležité předávat mladým lidem znalosti a zkušenosti, protože jste to právě vy, kdo jednou bude utvářet budoucnost naší země a naší ekonomiky. Ta je v současné době otevřená a výrazně závislá na zahraničním obchodě. Ekonomicky jsme na tom dobře. Máme nejnižší míru nezaměstnanosti v EU a můžeme čekat další hospodářský růst. Jednou ze základních priorit naší vlády je strategický investiční program. Potřebujeme investice. A taky to, abychom byli v Evropě vidět,“ řekl studentům při svém vystoupení premiér Babiš.

Na vzájemné spolupráci se vláda ČR s Národohospodářskou fakultou VŠE v Praze dohodla v březnu letošního roku. Premiér Andrej Babiš a děkan fakulty Miroslav Ševčík podepsali 21. března Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při přípravě, organizaci a pořádání akademických projektů. Zavázali se v něm, že jednotliví ministři v průběhu dubna a května bezplatně vystoupí v rámci kurzu Hospodářská politika pohledem jejích tvůrců. Součástí seminářů byla i odborná diskuse se studenty. Spolupráce členů vlády a Národohospodářské fakulty VŠE by měla obdobným způsobem pokračovat i v následujících semestrech.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Fotogalerie [F] fotogalerie