Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 4. 2009 12:06

Dnes a zítra se koná plenární zasedání Evropského parlamentu

Mezi důležitá jednání se řadí návrh doporučení Evropského parlamentu Radě týkající se nové dohody mezi EU a Ruskem.

Návrh nové dohody o partnerství a spolupráci mezi EU a Ruskem přednese polský poslanec EP, bývalý polský ministr obrany Janusz Onyszkiewicz. Jednání se rovněž zúčastní místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra. Náš představitel dnes odpoledne v zahraničním výboru EOP vystoupí jménem Rady k otázce ochrany Arktidy.

Místopředseda vlády Alexandr Vondra se také setká se zástupcem generálního tajemníka Rady Pierrem de Boissieu.

Alexandr Vondra ve čtvrtek povede jednání za Radu tzv. trialogy se dvěma parlamentními výbory – rozpočtovým BUDG a s výborem pro průmysl, výzkum a energetiku ITRE. Jejich cílem je najít shodu mezi Evropským parlamentem, Komisí a Radou ohledně 5-ti miliardového balíčku, který Unie v rámci Evropského plánu obnovy rozdělí mezi projekty na energetické propojení, nové výzvy v zemědělství a širokopásmový internet na venkově. Balíček již byl schválen Evropskou radou, k vstupu v platnost však chybí souhlas Evropského parlamentu.

A. Vondru také čeká jednání tzv. Tria – tří po sobě jdoucích předsednictví Francie, Švédska a ČR - s komisařem pro rozšíření O. Rehnem. A. Vondra společně s ministrem zahraničí Švédska C. Bildtem a francouzským tajemníkem pro evropské záležitosti Bruno Le Mairem bude s Komisí řešit otázku chorvatsko-slovinského sporu, který blokuje přístupový proces Chorvatska do EU.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie