Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 3. 2017 15:18

Evropská rada bude řešit otázku migrace, obrannou spolupráci či podporu hospodářských politik

Evropská rada bude mít tři hlavní témata, a to nejnovější vývoj v otázce migrace, obrannou spolupráci a podporu růstu hospodářských politik a konkurenceschopnosti. Na pořadu jednání bude také volba předsedy Evropské rady. Českou republiku bude na jednání Evropské rady zastupovat, tak jako obvykle, předseda vlády Bohuslav Sobotka. Ten za více než tři roky ve funkci premiéra nechyběl na žádné Evropské radě, hájit české zájmy bude i příští týden.

Evropská rada se koná v Bruselu ve čtvrtek 9. března 2017, kdy se přijímají závěry, a to bude premiér Sobotka po celou dobu na místě. V pátek 10. března se koná neformální část – summit EU27. Na tuto část premiér Sobotka požádal o zastupování slovenského předsedu vlády Roberta Fica. Možnost zástupu je běžná a jde o ustálený postup.

Důvodem zástupu premiéra Sobotky na neformální části summitu je dlouhodobě plánovaný sjezd nejsilnější vládní strany, sociální demokracie, kde premiér Sobotka kandiduje na předsedu strany, a je tedy nezbytné, aby byl osobně na místě.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie