Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 5. 2009 11:59

Evropská tour de capitales českého předsednictví

Ministr pro evropské záležitosti Štefan Füle navštívil Pobaltské země a Estonsko.

Ministr zahájil svou cestu ve čtvrtek návštěvou Lotyšska, kde se setkal se státním tajemníkem Andrisem Teikmanisem, ve Finsku odpoledne jednal s ministryní pro evropské záležitosti a migraci Astrid Thors.

V Litvě dnes přijal ministra prezident Valdas Adamkus a předseda vlády Andriusem Kubiliusem. Svou cestu zakončí ministr Füle v odpoledních hodinách v Estonsku, kde se setká s ministrem zahraničních věcí Urmasem Paetem. Témata jednání budou zahrnovat přípravu Evropské rady včetně otázek klimatu, ekonomických otázek a strategie pro Baltský region.

Cesta je první ze série pracovních návštěv u evropských partnerů v rámci tzv. tour de capitales, kterou podniknou před Evropskou radou premiér Jan Fischer, vicepremiér a ministr zahraniční Jan Kohout a ministr pro evropské záležitosti Štefan Füle. Hlavním cílem cest je co nejlepší příprava Evropské rady (Brusel, 18.-19. června) prostřednictvím konzultace se všemi členskými zeměmi EU. V některých případech navštíví naopak evropští partneři Prahu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie