Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 4. 2010 14:30

Evropský den solidarity mezi generacemi

Tento významný den připadá právě na 29. dubna

Vládní zmocněnec pro lidská práva Michael Kocáb při této příležitosti uspořádal ve Strakově akademii diskusní fórum na téma "Fenomén facebook" aneb "Jedu se poprat s důchodcema do kaufu...beru si chrániče a pepřák". Akce proběhne v rámci českého programu Evropského boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení.

Evropský den solidarity mezi generacemi vyhlásilo jako významný den v roce 2008 slovinské předsednictví a Evropská komise jej téhož roku přijala. Tento den spolu s vyhlášením roku 2012 jako Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity má upozornit evropskou společnost o nutnosti podniknout nejen politické změny související s demografickým vývojem, ale i změny všeobecného vnímání mezi věkovými skupinami. Evropský den solidarity mezi generacemi má být výzvou k novým přístupům k některým ekonomickým a sociálním aspektům uvnitř společnosti, protože mezigenerační solidarita tvoří integrální součást evropského ekonomického a sociálního systému.

Evropský den solidarity mezi generacemi je příležitostí pro členské země Unie, aby pořádaly různé akce spojené právě s tématem mezigenerační solidarity. Jedná se především o politické či veřejné diskuze. Evropský den je inspirací i pro některé nečlenské státy Evropské unie, mezi něž patří například Švýcarsko, Singapur či Turecko.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie