Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 3. 2017 14:33

Historii budovy Strakovy akademie představí speciální poštovní známka

Na Úřadu vlády ČR bude ve čtvrtek 9. března představena speciální poštovní známka, kterou Česká pošta vydává u příležitosti 120 let od otevření budovy Strakovy akademie. Známku slavnostně odhalí vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák společně s ředitelem Sekce mezinárodních a vnitrostátních vztahů České pošty Ondřejem Veselským. Slavnostního představení známky se zúčastní také zástupci Ministerstva vnitra a samotní autoři známky.

Když jsem poprvé slyšel o plánu České pošty emitovat známku s tématem Strakovy akademie, měl jsem velkou radost. Spojení úžasného a majestátního sídla Úřadu vlády a tohoto malého uměleckého díla je dalším krokem k rozšiřování povědomí o našem bohatém kulturním dědictví,“ uvedl vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Na známce navržené výtvarnicí Marinou Richterovou je zobrazena Strakova akademie z jihovýchodní strany, tedy z pohledu přilehlé zahrady. Známku vydává Česká pošta v celkovém nákladu 500 tisíc kusů a zájemci si ji budou moci zakoupit na všech filatelistických přepážkách.

Na představení známky naváže již tuto sobotu 11. března 2017 den otevřených dveří Strakovy akademie, v rámci kterého si návštěvníci budou moci známku prohlédnout, zakoupit a také nechat orazítkovat.

Program

10.00 – představení známky
následně – projev vedoucího Úřadu vlády a ředitele sekce mezinárodních a vnitrostátních vztahů České pošty
následně – komentáře pro média

Pro účast na slavnostním představení známky a komentářích je nutná akreditace na emailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz, a to nejpozději do středy 8. března 2017 do 16.00 hod. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman), kontakt (telefon, e-mail) a případně SPZ přenosového vozu. Podmínkou účasti je společenský oděv a průkaz totožnosti.

Kontakt pro média na místě

Andrea Šlechtová, Odbor komunikace Úřadu vlády ČR, tel: +420 725 736 268

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie