Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

23. 4. 2016 16:30

Hrzánský palác si prohlédlo rekordních 1450 návštěvníků

V sobotu 23. dubna 2016 zpřístupnil Úřad vlády ČR veřejnosti další ze svých budov, Hrzánský palác na Hradčanech.
V sobotu 23. dubna 2016 zpřístupnil Úřad vlády ČR veřejnosti další ze svých budov, Hrzánský palác na Hradčanech.
V sobotu 23. dubna 2016 zpřístupnil Úřad vlády ČR veřejnosti další ze svých budov, Hrzánský palác na Hradčanech. Historické a reprezentační prostory Hrzánského paláce si během dne přišlo prohlédnout 1450 návštěvníků.

Budovou Hrzánského paláce provedli zájemce o prohlídku historici, kteří svým odborným výkladem umožnili nahlédnout do historie i současného života této jedinečné stavby.

Hrzánský palác je jedním z nejstarších domů na Hradčanech. Mezi jeho významné nájemníky patřil mezi lety 1894–1896 i Tomáš Garrigue Masaryk. Po roce 1948 začal palác sloužit pro reprezentační účely státu, zejména předsednictva vlády. V současnosti plní objekt tuto funkci pro premiéra České republiky.

U příležitosti státního svátku 8. května bude Úřadem vlády ČR zpřístupněn také Lichtenštejnský palác. V rámci festivalu Open House se 14. května otevře také Kramářova vila a poslední víkend v měsíci květnu začnou pravidelné víkendy otevřených dveří v Benešově vile v Sezimově Ústí, které budou pokračovat do konce října.

Podrobnější informace o historii Hrzánského paláce naleznete na webových stránkách /cz/urad-vlady/dalsi-objekty/hrzansky-palac-3689/.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie