Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

28. 7. 2014 17:36

Jedenáctá bilanční cesta: V oblasti práce a sociálních věcí vláda plní své priority

Premiér Sobotka se v pondělí 28. července 2014 v rámci svých bilančních cest po resortech setkal s ministryní práce a sociálních věcí Marksovou.
Premiér Sobotka se v pondělí 28. července 2014 v rámci svých bilančních cest po resortech setkal s ministryní práce a sociálních věcí Marksovou.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se v rámci jedenácté bilanční návštěvy resortů setkal 28. července 2014 s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou. Společně hovořili především o plnění vládních cílů, jako je valorizace důchodů, zavedení porodného na druhé dítě a dokončení důchodové reformy.

Premiér Bohuslav Sobotka resort kladně hodnotil za plnění vládních priorit. Mezi splněné úkoly ministerstva práce a sociálních věcí patří především změna v systému valorizace důchodů a zavedení porodného na druhé dítě. Významným tématem společného jednání byla také stabilizace úřadů práce. Předseda české vlády zmínil, že by úřady práce neměly být jen místem, kde se evidují nezaměstnaní a vyplácí se sociální dávky, ale aby se vrátily ke spolupráci s firmami, obcemi a kraji při vytváření pracovních míst.

Premiér Bohuslav Sobotka hovořil s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou také o rozpracovaných záležitostech jako je dokončení důchodové reformy v podobě zrušení II. pilíře, zákon o sociálním bydlení či zákon o náhradním výživném.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie