Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 4. 2009 0:00

Konzultace s novými ministry začínají

Designovaný předseda vlády Jan Fischer se dnes setká s kandidáty na ministry letní překlenovací vlády.

"Bude řada konzultací, řada rozhovorů tak, abych byl schopen předložit prezidentu republiky kabinet, který svým personálním složením skýtá možnost efektivního působení pro další, ne jednoduché období," řekl nedávno Jan Fischer ke konzultacím, které budou probíhat celý týden.

Jako první se v Hrzánském paláci setká s možným budoucím ministrem vnitra Martinem Pecinou. V dopoledních hodinách přijde představit svoje vize v resortu obrany také současný náměstek ministryně obrany Martin Barták.

O českém předsednictví a současné agendě bude odpoledne mluvit s designovaným premiérem místopředseda odstupující vlády Alexandr Vondra a jeho náměstek Marek Mora. Následovat má ve 14 hodin krátký brífink.

České předsednictví bude tématem dalšího rozhovoru, který se v sídle designovaného předsedy vlády uskuteční odpoledne s kandidátem na post ministra pro evropské záležitosti Štefanem Fülem. Poslední schůzku bude mít Jan Fischer v podvečer s nominovanou kandidátkou na ministryni kultury Martou Smolíkovou.

"Všichni máme zájem na tom, aby přechod k překlenovací vládě byl plynulý, aby škody napáchané poměrně nečekaným pádem vlády byly co nejmenší a aby nová vláda začala fungovat s plnou razancí okamžitě po 9. květnu," říká k následujícímu vývoji odstupující premiér Mirek Topolánek.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie